Par mums

Tālavas ķēniņa alus ir mikro alus darītava Vidzemē, senās letu valsts Tālavas teritorijā, šodienas Lizuma pagastā. Darītava piedāvā jaunas, bet tai pat laikā ļoti senlatviskas garšu sajūtas. Alus darītāji radījuši ap 10 unikālām alus šķirnēm, no kurām populārākās ir iecienītas Rīgā un Vidzemē. 

Viss Tālavas ķēniņa alus ir roku darbs, alus tiek darīts vaļējos ozolkoka kublos, ne mazāk kā mēnesi izturēts nogatavinot un nav ne pasterizēts, ne filtrēts, ne arī mākslīgi gāzēts. Šādu īpašību kopums mūsdienu pasaulē ir liels retums. Tālavas ķēniņa alus darītāji īpašu uzsvaru liek tieši uz latviskajām alus darīšanas tradīcijām, kas gadu simteņos izkoptas tikai mūsu tautai raksturīgās niansēs. Atzīmēšanas vērts ir arī tas, ka alus tiek darīts zemnieku saimniecībā. Tālavas ķēniņa alus rodas savienojot zemes un Saules spēku, kas patvēries miežu iesalā ar ūdeni un īstu dzīvu uguni. Misa tiek vārīta ar malku kurināmā katlā. Alus darīšanas laikā apkārt valdošās smaržas izstaro grauzdēta iesala un apiņu aromātus.

Tālavas ķēniņa alus ir mikro alus darītava Vidzemē, senās letu valsts Tālavas teritorijā, šodienas Lizuma pagastā. Darītava piedāvā jaunas, bet tai pat laikā ļoti senlatviskas garšu sajūtas. Alus darītāji radījuši ap 10 unikālām alus šķirnēm, no kurām populārākās ir iecienītas Rīgā un Vidzemē. 

Viss Tālavas ķēniņa alus ir roku darbs, alus tiek darīts vaļējos ozolkoka kublos, ne mazāk kā mēnesi izturēts nogatavinot un nav ne pasterizēts, ne filtrēts, ne arī mākslīgi gāzēts. Šādu īpašību kopums mūsdienu pasaulē ir liels retums. Tālavas ķēniņa alus darītāji īpašu uzsvaru liek tieši uz latviskajām alus darīšanas tradīcijām, kas gadu simteņos izkoptas tikai mūsu tautai raksturīgās niansēs. Atzīmēšanas vērts ir arī tas, ka alus tiek darīts zemnieku saimniecībā. Tālavas ķēniņa alus rodas savienojot zemes un Saules spēku, kas patvēries miežu iesalā ar ūdeni un īstu dzīvu uguni. Misa tiek vārīta ar malku kurināmā katlā. Alus darīšanas laikā apkārt valdošās smaržas izstaro grauzdēta iesala un apiņu aromātus.

Scroll to Top